Kokki / laivakokki - ruokaelämyksiä maalla ja merellä | Ekami

Kokki / laivakokki - ruokaelämyksiä maalla ja merellä

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala, kokki

Olitpa kokkina maalla tai merellä, ymmärrät erilaiset ruokagenret, ja niiden ominaispiirteet. Riippuen suuntautumisestasi voit työskennellä joko á la carte -, tilaus- ja juhla- tai pikaruokaravintoloissa. Työssäsi tarvitset esteettistä silmää, yhteistyökykyä, luovuutta, paineensietokykyä ja hyvää fyysistä kuntoa.

Opintojen sisältö

Kaikille pakolliset tutkinnon osat 85 osp

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
  • Lounasruokien valmistus 40 osp
  • Annosruokien valmistus 25 osp

Lisäksi valitset valinnaista tutkinnon osista 60 osp, joita ovat esim.

  • Á la carte -ruoanvalmistus 30 osp
  • Kahvilapalvelut 10 osp
  • Katu ja pikaruokapalvelut 10 osp
  • Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp
  • Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen 15 osp
  • Huippuosaajana toimiminen 15 osp
  • Tutkinnon osa jostain toisesta perustutkinnosta, lukiosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta ja ammattikorkeakoulusta

Katso tästä, miten tutkinto toteutetaan meillä Ekamilla: toteuttamissuunnitelma (pdf)

Lisää sisällöistä voit lukea Opetushallituksen tutkinnon perusteista.

Opiskelet pääsääntöisesti Kotkan ja Haminan kampuksilla.

Laivatalousopinnot

Laivatalousopinnot laajentavat työmahdollisuuksiasi merelle. Laivataloudessa on myös hyvä työllisyystilanne.

Tutustu tästä tarkemmin laivatalousopintoihin!

Terveydentilaedellytykset

Hakiessasi kokin tai laivakokin koulutukseen huomioi seuraavat terveydelliset rajoitteet, jotka voivat vaikuttaa mahdollisuuksiisi työskennellä alalla:

  • tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
  • käsi-ihottumat
  • oireinen epilepsia tai muut tasapainoon vaikuttavat sairaudet
  • ruoka-aineallergiat

Kokkina tai laivakokkina työpaikkojasi voivat olla

  • ravintolat niin maalla kuin merellä
  • henkilöstöravintolat ja laivojen messit
  • suurkeittiöt
  • pikaruokapaikat ja kahvilat
  • catering-alan yritykset
  • oma yritys

Hakeminen

  • Perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat jatkuvassa haussa: >> hae tästä. Opintoihin voi hakea ympäri vuoden. Opintojen aloituspäivä sovitaan erikseen.
  • Opiskelu oppisopimuskoulutuksena: >> hae tästä.

Lisätietoja

Tiimipäällikkö Anneli Sagulin
 
Opintosihteerit
Merja Lehtola (Hamina)
 

Katso opiskelijahaastattelu

Opiskelijan kertomaa

"Olen tehnyt keittiöalan sijaisuuksia pitkään ja vakituisen paikan saadakseni tarvitsen suomalaisen ammatillisen tutkinnon. Koska minulla on jo runsaasti alan työkokemusta, täydennän työssä kartutettua osaamista Ekamin opetuskeittiössä/opetusravintolassa lähiopetuksessa sekä teoriaopinnoilla ja verkkokursseilla.

Työssäoppimisen paikan valintaan on kiinnitetty huomiota, jolloin voin tehdä yhden työpaikalla järjrestettävän koulutusjakson aikana kaksi ammatillista tutkinnon osaa näyttöineen. Näin saan tutkinnon suoritusaikaa lyhyemmäksi."

Anjelika, kokkiopiskelija

"Valmistuin keväällä 2018 kokiksi ja jatkan parhaillaan opintojan jatkuvan haun kautta. Laajennan osaamistani tarjoilijaksi. Opiskelen tarjoilijan ammatillisia ja valinnaisia tutkinnon osia. Uskon, että laaja osaaminen niin ruoanvalmistuksen kuin asiakaspalvelun osaamisaloilta edesauttaa työllistymistä. Kesäksi onkin jo työpaikka olemassa."

Juulia, tarjoilijaopiskelija

Jaa