Opoinfo - Ekamissa tekijöiden tekijäksi | Ekami

Ammatillisiin opintoihin on vuoden 2018 alusta alkaen mahdollista hakea joko yhteishaun tai jatkuvan haun kautta.

Ovemme ovat siis aina auki hakijoille, joita innostaa uuden oppiminen ja tekeminen. Tarjolla on kaikkiaan yli 60 erilaista tutkintoa, joista perustutkintoja on noin 30. Opiskelija voi suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia, joita on tarjolla valtava määrä.

Koulutusalat

Laajaan koulutustarjontaamme voit tutustua täällä. Tarjolla on laaja valikoima niin hyvinvointi-, kulttuuri- ja palvelualojen kuin tekniikan ja liikenteen alojen koulutuksia. Valmentava koulutus VALMA on hyvä vaihtoehto silloin kun nuori vielä pohtii uravalintaansa ja haluaa parantaa arvosanojaan ja opiskeluvalmiuksiaan. Tutustu VALMA-koulutukseen tarkemmin täällä.

Hakeminen

Yleiset hakemiseen liittyvät asiat löytyvät täältä. Lisäksi sivulla on tietoja valintaan vaikuttavista tekijöistä, valintatuloksista sekä opiskelupaikan vastaanottamisesta.

Ekamin omien sivujen lisäksi voit hakea tietoa Opetushallituksen ylläpitämästä Opintopolku-palvelusta. Opintopolku-palvelun kautta pääsee tällä hetkellä kokeilemaan yhteishakua demo-version kautta. Linkki versioon löytyy Opintopolku-sivun oikeasta reunasta.

Jatkuva haku tapahtuu Ekamin sivujen kautta täällä.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeiden aikataulut

Ekami kutsuu hakijat pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin erikseen. Tämän vuoksi on tärkeää, että hakija antaa hakuvaiheessa oikeat ja mahdollisimman täydelliset yhteystiedot.

Kielikoe on 5.-6.4.2018.

Turvallisuusalan perustutkintoon haastattelu on 12.4.-13.4.2018.

Musiikkialan perustutkinnon pääsykoe on 2.-4.5.2018.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon kirjoitustehtävä ja ryhmähaastattelu on 7.-8.5.2018.

VALMA-koulutuksen haastattelut suomenkielisille hakijoille on 25.7.2018. Kielikoe ja haastattelut hakijoille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, järjestetään 26.-27.7.2018.

Urheilijakoulutus

Ekamissa opiskelijalla on mahdollisuus yhdistää joustavasti ammatillisen peruskoulutuksen opinnot sekä urheilulajin asettamat täysipainoisen harjoittelun vaatimukset. Ohjattuun valmennukseen osallistuminen voidaan lukea myös osaksi opintoja. Ekamin urheilijoiden valmennuksesta vastaa Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia.

Urheilijakoulutukseen haetaan Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian kautta:

  1. Täytetään haku- ja valmentajalomakkeet
  2. Toimitetaan lomakkeet Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemiaan osoitteeseen Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia / Jiri Auranen, Kotkan lyseo, Kirkkokatu 15, 48100 Kotka.

Lue lisää urheilijakoulutuksesta Ekamin sivuilta ja Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian sivuilta.

Tutustu opiskelun arkeen Ekamissa

Ekamilla opiskelija voi suunnata opintojaan kiinnostuksensa mukaan ja suorittaa opintoja hänelle sopivalla tavalla. Opinnoissa edetään omaan tahtiin, sillä osaaminen ratkaisee. Opiskelu tapahtuu sekä oppilaitoksessa että työpaikoilla ja virtuaalisissa oppimisympäristöissä. Monien valintojen maailmassa opiskelijan apuna on henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), joka laaditaan heti opintojen alussa vastuuopettajan kanssa.

Lisätietoja opiskelusta Ekamilla löytyy täältä.

Lisätietoja

Opinto-ohjaajat

Ajankohtaista

Yhteishaun tulokset 2018