Opiskelijoiden pop up -kahvila Kotekon kampuksella

Ke 20.05.2015 21:15

Tämän opettajan ehdoton suosikki opetettavista aiheista on meillä marata-alalla kahvilapalveluiden tuottamisen opintojakso. Opintojakso on laajuudeltaan kaksi opintoviikkoa sisältäen erikoiskahvit sekä koko kahvilapalveluiden toimialaan tutustumisen. Kesäloma odottaa jo kulman takana ja opiskelijoiden motivointi perinteiseen oppimiseen on opettajallekin jo hivenen haasteellista. Haasteesta syntyi kuitenkin idea kokeilla kahvilan perustamista projektioppimisen tapaan Kotekon kampuksen ala-aulassa. Ja niin pistettiin tuumasta toimeen toisen vuoden kokkiopiskelijoiden kanssa.

                   

Perustimme opiskelijoiden kanssa pop up -kahvilan kahden päivän ajaksi. Liikeideana oli myydä erikoiskahveja sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Tapahtuman toteuttaminen vaati meiltä hieman etukäteen suunnittelua, laskemista, yhteistyötä Ekamin eri osastojen välillä ja opiskelijoiden innostusta. Erikoiskahvinkeitin lainattiin Katariinan kampuksen ravintola Pookista. Keittimen kuljettamisen ja kytkentätöiden kanssa meitä auttoivat Kotekon kiinteistönhoitajaopiskelijat ja opettajat. Kiitos heille!

Kiitos kuuluu myös kahvilassa piipahtaneille asiakkaille ja erityiskiitos Khot13ka ryhmän opiskelijoille työpanoksestanne. Oli mukavaa oppia kanssanne!

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!
Henna Ström-Kallio
Marata-alan lehtori
Kotekon kampus

Jaa