Rannikkopajat mukana Haminan Valojen yössä | Ekami

Rannikkopajat mukana Haminan Valojen yössä

Ti 03.09.2019 10:30

Kaupunkifestivaali Valojen yö valtaa Haminan valolla perjantaina 13.9.2019, ja Rannikkopajat ovat ensimmäistä kertaa mukana. Pormestarintalon valopuistossa on mahdollista päästä ihastelemaan Rannikkopajojen valmentautujien toteuttamaa valotaidetta. joissa on käytetty mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja.

”Ideointi teoksiin on lähtenyt musiikista. Inspiraationa on toiminut Camille Saint-Saensin sävelmä Aquarium, ja valotaideteoksen teemaksi valikoitui vedenalainen maailma. Valotaiteen toteuttamiseen on käytetty paljon kierrätysmateriaaleja.” kertoo Taidepajan työvalmentaja Mariikka Pitkänen

Kahinat tuulessa

Taidepaja on tehnyt viisi teosta, jotka tulevat kokonaisuutena lyhtypuistoon, Pormestarintalon puutarhan suureen vanhaan tammeen. Teoksen nimi on ”Kahinat tuulessa”. Taide- ja kädentaitopajan valmentautujat ovat lisäksi toteuttaneet kolme erilaista lyhtyteosta, jotka ovat nähtävillä lyhtypuistossa. 

UV-valolla valoa syksyyn

Taidepaja on toteuttanut piha-alueen omenapuitten katveeseen merellisen valotaideteoksen. Teoksessa on käytetty fluorisoivia akryylimaaleja, joten teos pääsee oikeuksiinsa vasta kun se valaistaan UV-valoilla pimeässä syys-illassa.

Jonna Törösen maalaus, ”Tulikärpäset”, on esillä piha-alueen vajassa. Jonna on ollut Taidepajalla aiemmin työkokeilussa, jonka aikana hän pääsi mukaan Valojen yön valotaideprojektiin. Projektin edetessä syntyi idea toteuttaa suuri, akryylimaaleilla ja fluorisoivilla väreillä, maalattu teos. Teoksen valaisee myös UV-valo, jolloin se pääse oikeuksiinsa pimeässä. 

Taidepajan valmentautujat Milla, Elias, Maisa, Karoliina ja Miro kommentoivat, että teosten toteuttamien on ollut itsensä haastamista, hauskaa ja mielenkiintoista. Kaikista on ollut hienoa päästä toteuttamaan aivan uudenlaista valotaidetta isoon tapahtumaan.

Poikkeuksellinen ompelutyö

Kädentaitopajalla toteutettiin merenneitojen asujen ompelu, joka ei siis ole ihan mikään tavallinen ompelutyö! Ompelutyöhön osallistuivat Kädentaitopajan valmentautujat Johanna, Neela ja Julia. Johanna kommentoi, että oli mielenkiintoista ommella tavallisesta poikkeavia töitä, joita ei tulisi muuten tehtyä.

Vedenalaista maailmaa ikkunoiden läpi

Myös Haminan työpajat ovat myös olleet mukana toteuttamassa Pormestarintalon puutarhaan tulevaa valotaidetta. Vanhoihin ikkunaruutuihin on maalattu vedenalainen maailma ja pieneen kellariin tulee kierrätysmateriaaleista toteutettu merenneito. Merenneito loistaa pimeydessä ylväässä yksinäisyydessään, joten tämäkin teos kannattaa käydä katsomassa pimeän laskeuduttua!

 

Rannikkopajoilla on infopiste Pormestarintalolla pe 13.9. klo 18.00–22.00. Tervetuloa!

Jaa