Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Yrittäjyyspolku

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä? Jos olet ajatellut yrityksen perustamista tai haluat tutustua yrittäjyyteen tarkemmin, on yrittäjyyspolku Sinun valintasi. Yrittäjyyspolulla opit yrityksen suunnittelemisen, perustamisen ja pyörittämisen teoriaa ja saat käytännön kokemusta. Teet yhteistyötä yrittäjien kanssa ja opit rakentamaan työelämän verkostoja. 

 

Yrittäjyyspolku on läpi opintojen suoritettava ammatillisiin opintoihin linkittyvä kokonaisuus. Opit tarkastelemaan omaa osaamistasi ja siihen liittyviä mahdollisuuksia yrittäjyyden näkökulmasta. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana osallistut teemapäiviin, tutustut seudun yrityksiin, teet liiketoimintaan liittyviä projekteja ja käyt Nuori Yrittäjyys NY 24 h leirin. Leirillä ideoit liiketoimintaa vuorokauden ympäri yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa ja oikeat yrittäjät sparraavat sinua. 

Toisen opiskeluvuoden aikana testaat taitojasi NY-yrittäjänä. NY Vuosi yrittäjänä -ohjemassa perustetaan vuoden ajan oikealla rahalla toimiva NY-yritys, joka tuottaa ja myy omia tuotteitaan tai palveluitaan. Vuosittain Ekamin NY-yritykset osallistuvat alueellisiin yrittäjyyskilpailuihin, joista parhaiten menestyneet valitaan valtakunnalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin. Ensimmäisen kerran keväällä 2017 yksi Ekamin NY-yrityksistä pääsi osallistumaan Euroopan laajuiseen nuorten yrittäjien tapahtumaan Latvian Riikaan. Jatkossa kansainväliseen kilpailuun tähtääminen on osa Ekamin harjoitusyritysten vuotta. 

Kolmantena opiskeluvuotena voit jatkaa yrittäjyyspolkuasi esimerkiksi oppimisosuuskunta IMAKE:ssa oman liikeideasi tai tuotteesi kehittämisen parissa.