Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Tarjoilija

Opiskele hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiseksi

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, tarjoilija

Tarjoilijana osaat laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esitellä, myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja palveluja, sekä kunnostaa asiakastiloja. Palvelet yksittäisiä asiakkaita tai asiakasryhmiä. Teet yhteistyötä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden viihtyvyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Toimit työssä hygieniavaatimusten, anniskelumääräyksien ja kestävän toimintatavan mukaisesti noudattaen alan sopimuksia ja säädöksiä. Opintoihin sisältyy paljon käytännön työskentelyä työssäoppimispaikoissa ja Ekamin omissa ravintoloissa.

Tarjoilijan koulutus tapahtuu Katariinan kampuksella.

Sinulta edellytettään positiivista palveluasennetta sekä yhteistyö- ja tiimityötaitoja. Tarjoilijana olet myyntihenkinen, omatoiminen, kohtelias ja ystävällinen.  Ulkoiselta olemukseltasi olet huoliteltu ja siisti.

Linkki laivatalouspolun kuvaukseen

Linkki tutkinnon perusteisiin (Oph)

Missä työskeltelet?

Työpaikkojasi voivat olla anniskeluravintolat, matkustajalaivat*, kahvilat, liikenneasemat, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyritykset. Työskentely laivassa vaatii turvallisuuskoulutuksen, joka suoritetaan opintojen aikana Katariinan kampuksella.

Sovellutko alalle?

Tarjoilijan työssä sinulta edellytetään normaalia fyysistä kuntoa, koska työt ovat fyysisesti kuormittavia. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, sekä jotkin pitkäaikaissairaudet. Sinulla ei ole koruja, lävistyksiä eikä rakennekynsiä työskennellessäsi ammattityötunneilla asiakaspalvelu ja keittiötehtävissä.

Laivatalouden valinnaisen tutkinnon osan pääsyvaatimukset

Haku

  • Kaikkiin alan koulutuksiin oppisopimuskoulutusta lukuunottamatta haetaan >> täällä. Tarkemmat hakuohjeet löydät täältä.
  • Oppisopimuskoulutukseen voi hakea >> täällä.
  • Koulutuksiin voi hakea ympäri vuoden. Seuraavat yleiset aloituspäivät ovat 18.9.2017, 13.11.2017, 15.1.2018 ja 5.3.2018.
  • Peruskoulun päättävät nuoret voivat hakea opintoihin myös yhteishaussa. Lisätietoja yhteishausta ja seuraavista hakuajoista löydät täältä.

Lisätietoja:

Riitta Immonen  +358 40 021 8452 riitta.immonen@ekami.fi

Paula Helakorpi +358 44 581 5425 paula.helakorpi@ekami.fi