Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Kokki

Opiskele ravintola-alan ammattilaiseksi

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisohjelma, kokki

Kokkina sinulla on monipuolista alan perusosaamista. Osaat loihtia silmiä ja makuhermoja hiveleviä annoksia erilaisiin tilaisuuksiin. Kokin päivittäiseen työhön kuuluvat erilaisten ruoka-annosten suunnittelu, valmistus sekä raaka-aineiden käsittely. Toimiessaan ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä teet yhteistyötä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Toimit työssäsi hygieniavaatimusten, anniskelumääräyksien ja kestävän toimintatavan mukaisesti noudattaen alan sopimuksia ja säädöksiä. Sinulla on positiivinen palveluasenne ja olet yhteistyökykyinen. Ruoan valmistustehtävissä korostuvat kädentaidot sekä ruokatuotantoprosessi- ja hygieniaosaaminen.

Kokkikoulutusta järjestetään Kotekon, Katariinan ja Haminan kampuksilla.

Linkki tutkinnon perusteisiin (Oph)

Laivatalouspolun kuvaus

Missä työskentelet?

Työpaikkojasi voivat olla kahvilat, henkilöstöravintolat, ravintolat, catering-alan yritykset, suurkeittiöt ja juhla- ja pitopalveluyritykset sekä laivat. Työskentely laivoilla vaatii turvallisuuskoulutuksen, joka suoritetaan opintojen aikana Katariinan kampuksella.

Sovellutko koulutukseen?

Kokin työssä sinulta edellytetään normaalia fyysistä kuntoa, koska työt ovat fyysisesti kuormittavia. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, sekä jotkin pitkäaikaissairaudet. Sinulla ei ole koruja, lävistyksiä eikä rakennekynsiä työskennellessäsi ammattityötunneilla keittiö- ja asakaspalvelutehtävissä.

Laivatalouden valinnaisen tutkinnon osan pääsyvaatimukset

Haku

  • Kaikkiin alan koulutuksiin oppisopimuskoulutusta lukuunottamatta haetaan >> täällä. Tarkemmat hakuohjeet löydät täältä.
  • Oppisopimuskoulutukseen voi hakea >> täällä.
  • Koulutuksiin voi hakea ympäri vuoden. Seuraavat yleiset aloituspäivät ovat 18.9.2017, 13.11.2017, 15.1.2018 ja 5.3.2018.
  • Peruskoulun päättävät nuoret voivat hakea opintoihin myös yhteishaussa. Lisätietoja yhteishausta ja seuraavista hakuajoista löydät täältä.

Lisätietoja:

Kotekon ja Katariin kampukset Riitta Immonen  +358 40 021 8452 riitta.immonen@ekami.fi

Haminan kampus, Seija Uusitalo +358 40 822 6678 seija.uusitalo@ekami.fi