Haluatko suunnitella pelejä vai kiinnostaako tekniikka ja liikenne? Pidätkö asiakaspalvelusta vai halualtko kulttuurialan luovaksi tekijäksi? Kiinnostaako sinua matkailu vai merenkulku tai haluatko hoiva-alan osaajaksi?

Ekamissa on vuosittain tarjolla noin 900 opiskelupaikkaa useilta eri ammattialoilta. Voit hakea ammatilliseen perustutkintoon tai yhdistelmäopintoihin (perustutkinto ja lukio-opintoja). Tarjolla on myös ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta.

Ammatillisen peruskoulutuksen tavoitteena on, että saat koulutuksen, jolla pärjäät työelämässä tai itsenäisenä yrittäjänä ja sinulla on alan edellyttämä osaaminen. Koulutuksen tavoitteena on myös tukea henkilökohtaista kasvua ja varmistaa mahdollisuus jatko-opintoihin. Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (Ekami) toimii Hamina–Kotka-alueella. Ekami toimii neljällä kampuksella: Koteko, Katariina, Malminki ja Hamina. Opiskelijat tulevat pääasiassa Haminasta, Kotkasta, Miehikkälästä, Pyhtäältä ja Virolahdelta, mutta opiskelijoita on myös ympäri Suomea.

1.8.2015 voimaan astuvat nuorten ammatillisen peruskoulutuksen uudet opetussuunnitelmat