Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Pajaesittelyt

Pajat Kotkansaarella, Suursaarenkatu 3, 48100 KOTKA

ATK- ja mediapaja | Taidepaja 4-paja | Työpalvelu | Starttipaja | Seinätön paja

Pajat Karhulassa, Ratakatu 14, 48100 KOTKA

Kädentaitopaja | Puutyöpaja | Työpalvelu | Keittiöpaja | Seinätön paja

Pajat Haminassa, Kadettikoulunkatu 18, 49400 HAMINA

Kodinpaja | Talkkaripaja | 7-paja | Seinätön paja | Oppimisvalmennus

Paja Virojoella, Virojoentie 7 49900 Virolahti

Rajapaja, monialainen kädentaitopaja | Seinätön paja

Muut pajat

Kuunari Suunta | Lounaspaja Rosmariini | Lounaspaja Kalaranta | Kotkan Ohjaamon kahvila Messi

 

Rannikkopajoilla saat työkokemusta, mielekästä tekemistä sekä tukea tulevaisuuden suunnittelussa ja arjenhallinnassa. Pääset mukaan toimivaan työympäristöön. Työyhteisömme on tiivis ja hyvänhenkinen sekä henkilökuntamme osaavaa ja ammattitaitoista.

Työpajoilla tehtävien töiden lisäksi osana arkea on yksilövalmennus. Yksilövalmentajat tukevat sinua eri elämäntilaisiin liittyvissä asioissa, kuten henkilökohtaisten asioiden selvittelyssä ja viranomaisten kanssa asioitaessa. Tavoitteena on selkeyttää omaa näkemystäsi tulevaisuudesta ja auttaa löytämään oman näköisesi polku kohti koulutus- tai työelämää. Yksilövalmentajat työskentelevät yhteistyössä sosiaali-, terveys-, koulutus- ja työllisyysalan asiantuntijoiden kanssa.

Rannikkopajoilla järjestetään erilaisia työtehtäviin tai opintoihin liittyviä oman tarpeen mukaisia koulutuksia ja infotilaisuuksia. Lisäksi voit valmistaa henkilökohtaisen portfoliosi. Portfolioon keräät itsellesi merkittävimmät oppimiskokemukset kansioksi.

Ammatillisilla pajoilla on opinnollistettu ammattialoja. Saat pajajaksostasi myös osaamistodistuksen. Rannikkopajoilla järjestetään määräajoin alkusammutus-, työturvallisuus-, EA 1- ja hygieniapassikoulutusta, josta saa suorituksen mukaisen kortin.

Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa Ammattiosaajan työkykypassi Rannikkopajoilla!

 

Lisätietoja Rannikkopajojen toiminnasta Rannikkopajojen blogissa http://rannikkopajat.blogspot.fi/ ja Facebookissa

 

 

Pajat Kotkansaarella, Suursaarenkatu 3, 48100 KOTKA

ATK- ja Mediapaja

ATK- ja mediapajalla pääset kehittämään ongelmanratkaisutaitojasi käytännönläheisesti. Sinulta ei vaadita alan koulutusta, eikä osaamista, kiinnostus pajan töihin riittää. Pajajakson aikana ratkotaan erilaisia tietokoneeseen ja sen käyttämiseen liittyviä ongelmia, suunnitellaan ja toteutetaan www-sivuja sekä käyntikortteja ja esitteitä. Sinulla on mahdollisuus myös tehdä ikkuna- ja sisustusteippejä, kylttejä ja liikennemerkkejä. Saatat myös päästä mukaan johonkin videoprojektiin kuvaamaan, editoimaan tai jopa käsikirjoitusta tekemään. ATK- ja mediapaja mahdollistaa siis sinulle monipuolisen tutustumismahdollisuuden alan työtehtäviin.

Taidepaja

Etkö tiedä mitä tehdä elämälläsi? Ei hätää. Taidepajalla voit käyttää mielikuvitustasi. Sinun ei tarvitse olla mestari, maalari tai esiintyjä. Olet vain oma itsesi ja löydät uskallusta oppia ja kokeilla uusia asioita maalaamisen, piirtämisen, esiintymisen, musiikin, kädentaitojen tai vaikka kirjoittamisen parissa. Taidepajalla tehdään luovia työtilauksia, joista saat kokemusta työelämään. Lisäksi saat tehdä itsellesi mieluista omaa projektia, joka voi liittyä mielenkiinnon kohteisiisi tai mahdollisesti tuleviin opintoihin.  Tule päästämään oma sisäinen taiteilijasi valloilleen!

4-paja

Onko suunta kateissa? Elämä muutenkin mättää? Tulevaisuus mietityttää? Vuorokausirytmi hukassa?  Meillä 4-pajalla sinulla on mahdollisuus ja aikaa rytmittää arkesi uudelleen miettiäksesi tulevaisuuttasi. Mukana meiltä saat turvallisen ympäristön, tekemistä päiviksi, henkilökohtaisen ohjauksen eli personal trainerin ja ryhmän tuen pohtiessasi juuri sinun elämääsi sopivia ratkaisuja. Haluatko siis tarttua kiinni arjen asioista? Sinä olet meillä keskiössä, sinä olet tärkeä. Meillä mennään eteenpäin! Meiltä on mahdollisuus siirtyä ammatillisille työpajoille, opiskeluelämään tai vaikkapa työkokeiluihin. 4-pajalle hakeudutaan Kotkan - Haminan seudun työvoiman palvelukeskus Väylän kautta. Lisätietoja www.vayla.net. Meille voi myös hakeutua sosiaalitoimiston ja Kelan kautta, myös silloin asiakkaalla tulee olla aktivointisuunnitelma näiden tahojen tekemänä.

Työpalvelu

Oletko kiinnostunut raksahommista, kunnostustöistä, ulko- tai sisätöistä ylipäänsä, pakettiautonkuljettajan arjesta tai muista kädentaidon töistä? Jos haluat saada käytännön työkokemusta, jota monet esim. rakennusalan työnantajat vaativat, meillä se on mahdollista! Et tarvitse aiempaa kokemusta alalta. Me olemme täällä Työpalvelussa sinua varten! Meillä pääset toteuttamaan itseäsi!

Starttipaja

Starttipaja on opetuksellinen paja sinulle, joka olet alle 17-vuotias, olet jäänyt ilman toisen asteen opiskelupaikkaa tai opintosi keskeytyvät. Starttipajalla sinun on mahdollista saada lisäpisteitä kevään yhteishakuun. Voit myös korottaa peruskoulun päättötodistuksen numeroita, tutustua eri ammattialoihin ja suorittaa ATTO-opintoja. Pajalla saat myös tukea oppimisvalmiuksiisi. Voit halutessasi suorittaa eripituisia harjoittelujaksoja työpajoilla tai yrityksissä.
Voit tehdä Starttipajavuodestasi juuri sinun näköisesi ja sisällöltään tarpeitasi vastaavaksi. Starttipajalaisena olet sekä Ekamin opiskelija sekä Rannikkopajojen nuori. Haku starttipajalle on pääsääntöisesti kevään ja kesän aikana, mutta voit hakea myös muina aikoina. Ota yhteyttä meihin ja sovi haastatteluaika, jolloin pääset kuulemaan mitä Starttipajalla voisit tehdä. Opiskelijavalinnat tehdään haastattelun perusteella.

 

Pajat Karhulassa, Ratakatu 14, 48100 KOTKA

Kädentaitopaja

Kädentaitopaja on sinulle, joka olet kiinnostunut käsillä tekemisestä ja haluat kehittää luovuuttasi. Sinulta ei vaadita kokemusta tai koulutusta alalta, vaan opit taitoja pajajaksosi aikana. Pääset perehtymään mm. tuotesuunnitteluun, ompeluun ja sisustukseen sekä tutustumaan useisiin materiaaleihin (esim. paperi, pahvi, villa, kipsi, savi) erikoistekniikoiden kautta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus oppia hyödyntämään kierrätysmateriaaleja vaikkapa roolipukuja valmistamalla tai tuunaamalla vanhasta uutta.

Puutyöpaja

Puutyöpajalla pääset tekemään tilaustöinä erilaisia puutuotteita ja kunnostamaan vanhoja huonekaluja. Pajajakson aikana sinulla on mahdollisuus oppia tekemällä erilaisia tekniikoita, materiaaleista ja pintakäsittelyä. Sinulta ei vaadita aikaisempaa kokemusta tai ammattitaitoa, kiinnostus oppimiseen sekä tekemiseen riittää.

Työpalvelu

Oletko kiinnostunut raksahommista, kunnostustöistä, ulko- tai sisätöistä ylipäänsä, pakettiautonkuljettajan arjesta tai muista kädentaidon töistä? Jos haluat saada käytännön työkokemusta, jota monet esim. rakennusalan työnantajat vaativat, meillä se on mahdollista! Et tarvitse aiempaa kokemusta alalta. Me olemme täällä Työpalvelussa sinua varten! Meillä pääset toteuttamaan itseäsi!

Keittiöpaja

Keittiöpajalla pääset opettelemaan pääsääntöisesti ruoanvalmistusta ja leipomista. Sinulta ei vaadita ammattitaitoa tai aikaisempaa kokemusta keittiön työtehtävistä. Edellytämme ainoastaan että olet kiinnostunut alasta.
Pajajakson aikana perehdyt leipurin, kokin, salivastaavan ja puhtaanapidon työtehtäviin. Pääset siis tutustumaan monipuolisesti keittiöalaan. Ruokalistamme löydät täältä sekä facebookista.

 

Pajat Haminassa, Kadettikoulunkatu 18, 49400 HAMINA

Kodinpaja

Kodinpajalla pääset tekemään kädentaidon töitä, mm. keramiikkaa ja Tiffany -töitä. Meillä pääset toteuttamaan itseäsi ja luomaan uutta. Kodinpajalla tehdään myös kotitaloussiivouksia asiakkaiden (ikäihmisiä) kotona.
Pääset tekemään oikeita töitä hyvässä porukassa. Osaamista ei tarvitse olla miltään alalta, pääasia on että haluat oppia uutta ja tehdä parhaasi. 

Talkkaripaja

Talkkaripajalla pääset tekemään pihatöitä asiakkaiden luona, talvisin lumitöitä ja kesäisin ruohonleikkausta, haravointia ja pensaiden sekä puiden leikkausta. Pienet huonekalukorjaukset ja maalaukset, pienet puu- ja metallityöt, polkupyörähuollot sekä erilaiset kuljetukset kuuluvat myös tehtäviin. Saat valmistaa myös Pajapuotiin koriste- ja lahjaesineitä puusta ja metallista. Annamme myös kauppa- asiointiapua ikäihmisille.

7-paja

Etkö tunne olevasi vielä täysin työkykyinen, mutta haluaisit tehdä päivästäsi mielekästä ja kokeilla uusia asioita? 7-pajalla sinulla on mahdollisuus rytmittää arkesi uudelleen, meiltä saat turvallisen ympäristön, tekemistä päiviksi, mukaan porukkaan ja henkilökohtaisen ohjauksen. Mietitään yhdessä mikä sinua kiinnostaa. Pääset kokeilemaan erilaisia kädentaidon töitä mm. kivenhiontaa, puutöitä, metallitöitä, savitöitä ja Tiffany -töitä. Meiltä on mahdollisuus myöhemmin siirtyä ammatillisille työpajoille, opiskeluelämään tai vaikkapa työkokeiluihin. 7-pajalle voit hakeutua Kotkan - Haminan seudun työvoiman palvelukeskus Väylän kautta. Lisätietoja www.vayla.net.

Oppimisvalmennus

Hei, Sinä haminalainen 24-45- vuotias, onko sinulla harkinnassa hakeutuminen koulutukseen? Työttömyytesi on mahdollisesti pitkittynyt, ehkä oma ala vielä löytymättä tai opiskelutaidoissa vahvistamisen tarvetta? Oppimisvalmennuksessa pääset pienessä ryhmässä (5-7 henkilöä) tutustumaan tämä alueen opiskelupaikkoihin ja -aloihin sekä eri opiskeluvaihtoehtoihin. Valmennuksessa kartoitetaan omaa osaamista sekä tunnistetaan ja tuodaan esille aiemmin hankittuja taitoja. Kolmen kuukauden jakson aikana tehdään muun muassa lukiseula, matematiikkatesti, opitaan muistiinpanotekniikoita, tehdään CV  sekä on mahdollisuus vahvistaa ATK-taitoja. Oma jaksaminen ja hyvinvointi on tärkeä osa sisältöä. Oppimisvalmennukseen hakeudutaan Kotkan - Haminan seudun työvoiman palvelukeskus Väylän kautta. Lisätietoja www.vayla.net.

 

Paja Virojoella, Virojoentie 7 49900 Virolahti

Rajapaja, monialainen kädentaitopaja

Rajapajalla teemme erilaisia kädentaidollisia töitä. Osaamista ei tarvitse olla etukäteen, kiinnostus riittää niin Rajapajalta löytyy jokaiselle jotain. Jokaisen toiveet otetaan huomioon. Teemme asiakkaiden tilaustöitä, kuten korjausompelua, huonekaluverhoilua, kudontaa, pieniä puutöitä, pientulostusta ja kodintöitä, esimerkiksi puunkantoa, nurmenleikkuuta ja maalaustöitä. Toimimme voimavarojesi mukaisesti arjenhallintaa tukien ja työpaikan pelisääntöjä noudattaen.

 

Muut pajat

Kuunari, Kymenlaaksonkatu 29 48100 Kotka

Hei sinä Kotkassa asuva 17-29 -vuotias maahanmuuttaja! Haluatko hyödyllistä tekemistä ja samalla oppia paremmin suomen kieltä pienessä ryhmässä? Työkokeilun aikana Kuunarissa tutustut työntekoon työpajoilla. Löydät omat kykysi ja ammatin mihin haluat opiskella tulevaisuudessa. Saat neuvoja ja apua koulutukseen, työkokeiluun ja asioiden hoitoon liittyvissä asioissa. Pääset Kuunariin sopimalla haastattelun TE-toimiston kotoutumispalveluiden työntekijän kanssa. Nähdään haastattelussa!

Suunta, Kymenlaaksonkatu 29 48100 Kotka

Haluaisitko löytää uuden suunnan työllistymisen polullesi? Oletko kotkalainen 29-45-vuotias ja työttömyytesi on pitkittynyt? tule mukaan Aikuisten työpaja Suunnan toimintaan. Suunnan kautta pääset miettimään ja toteuttamaan yksilövalmentajan tuella sinun näköistä polkua työelämään. Tarvitset vain halun pyrkiä kohti työelämää koulutuksen tai työkokeilun kautta. Suunnan ryhmätoiminnan kautta pääset kartoittamaan omaa osaamistasi, vahvistamaan opiskelu-ja työelämävalmiuksia sekä tutustumaan koulutusmahdollisuuksiin. Lisäksi sinulle varataan aika terveystarkastukseen ja hammashoidon tarkastukseen. Tule rohkeasti mukaan ja rakennetaan yhdessä sinulle uusi suunta kohti työelämää!

Lounaspaja Rosmariini, Kymenlaaksonkatu 29 48100 Kotka

Lounaspaja Rosmariinissa pääset opettelemaan ruoanvalmistusta ja leipomista sekä tutustumaan monipuolisesti keittiöalaan. Sinulta ei vaadita ammattitaitoa tai aikaisempaa kokemusta keittiön työtehtävistä. Edellytämme ainoastaan että olet kiinnostunut alasta. Lounaspaja Rosmariini avautuu 11.9.2017.

Lounaskahvila Kalaranta, Tornatorintie 15 48100 Kotka

Lounaskahvila Kalarannassa pääset opettelemaan ruoanvalmistusta ja leipomista. Sinulta ei vaadita ammattitaitoa tai aikaisempaa kokemusta keittiön työtehtävistä. Edellytämme ainoastaan että olet kiinnostunut alasta.

Kotkan Ohjaamon kahvila Messi, Kirkkokatu 22 48100 Kotka

Kahvila Messissä pääset työskentelemään kahvilan monipuolisissa tehtävissä. Kahvila avautuu elokuun lopulla.

Seinätön paja, työhön valmennus

Seinätön paja on pajatoimintamuoto, jossa sinua autetaan työ- ja koulutuspaikan etsimisessä. Tukenasi on yksilövalmentaja, joka etsii kanssasi sinulle sopivan työkokeilupaikan ja auttaa käytännön asioiden hoitamisessa. Työkokeilusta saat työkokemuksen lisäksi apua ammatinvalintaan tai tukea työhön paluuseen. Työkokeilu toteutetaan eri työpaikoilla käytännön työssä. 

Yksilövalmentajan kanssa voit keskustella myös opiskeluun liittyvistä asioista. Mikäli olet esimerkiksi epävarma tulevasta ammatistasi, voit työkokeilun avulla tutustua sinua kiinnostavaan alaan ja tehdä sen jälkeen päätöksen hakeudutko alalle opiskelemaan.

Pajalle voit hakeutua TE-toimiston kautta tai täyttämällä hakemuksen tästä. Sinun tulee olla alle 29-vuotias ja työtön työnhakija.

Yksilövalmentajat:

Kotka: 050 560 9143

Karhula: 040 762 3142

Hamina/Virojoki: 044 533 8251