Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Urheilijakoulutus

Etelä-Kymenlaakson ammattiopistolla on Opetushallituksen myöntämä erityistehtävä urheilun ammatillisena erityisoppilaitoksena. Erityistehtävä mahdollistaa urheileville opiskelijoille tilaisuuden yhdistää joustavasti ammatillisen peruskoulutuksen opinnot sekä eri urheilulajien asettamat täysipainoisen harjoittelun vaatimukset siten, että ohjattuun valmennukseen osallistuminen voidaan lukea myös osaksi opintoja. Hyvin toteutettu opintojen ja harjoittelun yhteen sovittaminen varmistaa opiskelijan kehittymisen niin urheiluharrastuksessaan, opinnoissaan kuin ihmisenä.

Yhteiset aamuharjoitukset

Urheilijakoulutuksen yhteisenä vakiintuneena toimintatapana ovat yhteiset aamuharjoitusajat. Tämä käytäntö mahdollistaa tehokkaan lajikohtaisen harjoittelun. Aamuvalmennuksen ansiosta urheilijalla on mahdollisuus lisätä harjoitustensa määrää kolmella harjoituskerralla viikossa. Urheilijakoulutukseen valituilla opiskelijoilla on oikeus osallistua oppilaitosten työjärjestykseen merkittyihin harjoituksiin seurarajoista riippumatta. Aamuvalmennuksesta vastaavat Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian koulutetut valmentajat.

Aamuharjoitusajat ovat:

  • tiistai klo 8.00 - 10.00
  • keskiviikko klo 8.00 - 10.00
  • perjantai 8.00 - 9.00

Jokaisen urheiluakatemian opiskelijan tulee täyttää aamuharjoitusten osalta säännöllisesti harjoituspäiväkirjaa Wilmassa. 

Urheilijakoulutukseen hakeminen

Urheilijakoulutukseen haetaan yhteishaun yhteydessä. Kun haet opiskelemaan Etelä-Kymenlaakson ammattiopistoon ja pyrit urheilijakoulutukseen, merkitset rastin yhteishakuohjelmassa kohtaan Haen urheilijakoulutukseen.

Tämän lisäksi täytä Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian hakulomake ja valmentajalomake ja toimita ne yhdessä alla olevaan osoitteeseen.

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia/Jiri Auranen
Kotkan Lyseo
Kirkkokatu 15
48100 Kotka

Hakulomakkeet löytyvät Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian internetsivulta:
https://peda.net/kotka/urheilijakoulutus/hakeminen

Jos opiskelija on valinnut ammatillisten opintojen lisäksi lukio-opinnot, urheilijakoulutus ei ole mahdollinen.

 

Lisätietoja:

Lehtori Tiina Keinänen
tiina.keinanen@ekami.fi
+358 50 576 5371

Opinto-ohjaaja Simo Paananen
simo.paananen@ekami.fi
+358 40 581 0795