Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Matkailuala

Opiskele matkailualan ammattilaiseksi

Matkailualan perustutkinto, matkailupalvelujen tuottaja

Matkailupalvelujen tuottajan opinnoissa perehdytään matkailualaan, asiakaspalveluun, markkinointiviestintään, majoituspalveluihin sekä matkailupalvelujen tuottamiseen.

Matkailupalvelujen tuottajan koulutus tapahtuu Haminan kampuksella.

Missä työskentelet?

Matkailupalvelujen osaamisalan suorittanut matkailupalvelujen tuottaja osaa toimia matkailupalvelujen tuotteistamisen ja toteuttamisen asiakaspalvelutehtävissä matkailun ohjelmapalveluyrityksissä tai matkailukeskusten ja -alueiden erilaisissa matkailuyrityksissä ja -organisaatioissa.

Matkailupalvelujen tuottajan toimintaympäristö voi olla matkailukeskus, ohjelma- tai oheispalveluyritys, hotelli, kylpylä, maatilamatkailuyritys tai muu vastaava paikka, jossa asiakkaille tarjotaan ja tuotetaan suoraan tai välillisesti ohjelma- ja oheispalveluja, kuten elämys- ja seikkailuretkiä.

Matkailupalvelujen tuottaja markkinoi, myy ja toteuttaa ohjelma- ja oheispalveluja sekä muita asiakkaan hyvinvointiin liittyviä palveluja. Hän myös hoitaa ja huoltaa palveluissa tarvittavia eläimiä, välineitä, varusteita sekä toimintaympäristöä.

Työpaikat: Matkailukeskusten ja -alueiden yritykset ja organisaatiot, ohjelma- ja oheispalveluyritykset, hotellit, kylpylät, maatilamatkailuyritykset tai muut vastaavat paikat, joissa asiakkaille tarjotaan ja tuotetaan ohjelma- ja oheispalveluja.

Linkki tutkinnon perusteisiin (Oph)

Sovellutko alalle?

Pidät muiden kanssa työskentelystä ja asiakkaiden palvelu on sinun juttusi.

Haku

  • Kaikkiin alan koulutuksiin oppisopimuskoulutusta lukuunottamatta haetaan >> täällä. Tarkemmat hakuohjeet löydät täältä.
  • Oppisopimuskoulutukseen voi hakea >> täällä.
  • Koulutuksiin voi hakea ympäri vuoden. Seuraavat yleiset aloituspäivät ovat 18.9.2017, 13.11.2017, 15.1.2018 ja 5.3.2018.
  • Peruskoulun päättävät nuoret voivat hakea opintoihin myös yhteishaussa. Lisätietoja yhteishausta ja seuraavista hakuajoista löydät täältä.

Jatko-opinnot

Matkailualan perustutkinnon suoritettuasi on mahdollista hakea opiskelemaan joko ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Ammattikorkeakoulun matkailualalta suoritettu alempi tutkinto on nimeltään restonomi ja ylempi on restonomi, ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Yliopistossa suoritetaan kandidaatin ja maisterin tutkintoja.

Lisätietoja:

Lehtori Esko Ahtosalo +358 50 576 5436  esko.ahtosalo@ekami.fi