Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Ammattilukio

Ammattilukio

Kahden tutkinnon opinnot, ns. ammattilukio on hyvä vaihtoehto, jos haluat sekä ammatin että valkolakin. Ammatillisten opintojen täydentäminen lukio-opinnoilla vahvistaa ammatillisen tutkintosi yleissivistävyyttä. Näin saa myös vankan pohjan mahdollisille jatko-opinnoille.

Miten haen?
Yhteishaussa haet Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston opiskelijaksi. Valintailmoituksen yhteydessä sinulta kysytään, haluatko suorittaa lukio-opinnot.

Kaksoistutkinto…
Ammatillisesta tutkinnosta, jonka laajuus on 180 osaamispistettä, osan voi korvata lukio-opinnoilla. Kun olet suorittanut ammatillisen tutkinnon, sinulla on oikeus osallistua ylioppilastutkintoon.

Ylioppilastutkinnossa on kirjoitettava vähintään neljä ainetta, joista äidinkieli on pakollinen. Ammattilukion valinnut opiskelija opiskelee pakollisen äidinkielen lisäksi 3 muuta ainetta, jotka voi valita seuraavista: kielet, lyhyt matematiikka tai jokin reaaliaine. Näistä kolmesta ainakin yhden on oltava pitkän oppimäärän koe. Pitkän oppimäärän kokeen voi suorittaa kielissä (esim. englanti).

Ylioppilastutkinnossa menestyäkseen olisi suositeltavaa opiskella kirjoitettavasta aineesta pakollisten kurssien lisäksi syventävät kurssit, esim. äidinkieli 5 pakollista ja 2 syventävää.

Parhaiten tietoja ko asiasta saa Kotkassa opinto-ohjaaja Janne Keskiseltä ja Haminassa rehtori Jouni Hyyryseltä.

Miten opinnot on järjestetty?
Jos suoritat ammattiopintosi Kotkan toimipisteissä, suoritat lukio-opintosi pääosin Kotkan aikuislukiossa. Haminan toimipisteessä opiskelevien lukiona on Haminan lukio.

Entä, jos tavoitteet muuttuvat?
Jos et haluakaan käydä lukio-opintoja loppuun, suorituksesi eivät mene hukkaan. Suoritetut lukiokurssit luetaan hyväksi ammatillisen tutkinnon yhteisinä ja vapaasti valittavina opintoina.

Jatko-opinnot
Suoritettuasi ammatillisen tutkinnon sinulla on oikeus pyrkiä korkeakouluihin. Yliopistoon pyrittäessä pistemäärät perustuvat ylioppilastutkinnon arvosanoihin ja opiskelussa tarvitaan sellaisia valmiuksia, joita lukiossa opetetaan. Lukio-opinnot osana ammatillista tutkintoa ovat hyvä vaihtoehto, jos tavoitteesi on jatkaa opintoja ammatillisen tutkinnon jälkeen.

Lisätietoja

Opinto-ohjaajat

2. tutkinnon lukio-opintojen opinto-ohjaaja Janne Keskinen
Kotkan kampukset ja toimipisteet
Puhelin +358 40 674 3562
sähköposti etunimi.sukunimi@kotka.fi

Lukiovastaava Reini Nyman
Haminan kampus
Puhelin +358 40 091 6696
sähköposti etunimi.sukunimi@ekami.fi